Sint anna ter muiden 1160x967

Dorpjes in de omgeving

In de omgeving van Cadzand zijn veel bezienswaardige dorpjes te bezoeken. De een is wat groter dan de ander, maar allemaal hebben ze hun eigen unieke karakter.

Breskens is een gemoedelijk kustplaatsje aan de monding van de Westerschelde. De jachthaven van Breskens vormt het middelpunt van het dorp. Het dorp kent vele goede (vis)restaurants die verse zeevruchten en streekgerechten serveren.

Groede is een idyllisch dorpje vol historie. Het dorp staat bekend om zijn charmante architectuur, met karakteristieke huisjes en smalle straatjes. Naast zijn historische erfgoed staat Groede ook bekend om zijn ambachtelijke winkels en lokale producten. Het hart van Groede wordt gevormd door de sfeervolle Markt, met historische gebouwen en gezellige terrasjes.

Sluis, gelegen in Zeeland aan de grens met België, is een schilderachtig stadje met een rijke geschiedenis. Beroemd om zijn historische betekenis als handelspost en vestingstad, maar ook de vele gezellige winkels en levendige sfeer is Sluis een must-visit bestemming voor liefhebbers van geschiedenis, cultuur en lekker eten. Ook een wandeling over de stadswallen is de moeite waard.

Brugge

Mooie steden over de grens

Vanuit Cadzand zit u direct in België waar ook vele steden zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. We hebben er enkele voor u uitgelicht:

Direct over de grens ligt Knokke, een mondaine badplaats die bekend staat om exclusieve levensstijl en uitstraling. Er zijn vele elegante boetieks en chique restaurants te vinden. Ook zijn er diverse kunstgalerijen en musea en vinden er regelmatig culturele evenementen plaats. 

Brugge is een indrukwekkende middeleeuwse stad die bekend staat om zijn sfeervolle grachten, historische architectuur en rijke geschiedenis. De stad wordt vaak "Het Venetië van het Noorden" genoemd vanwege de vele kanalen die door het centrum lopen. Brugge kent ook een levendige cultuur, met tal van musea, galerijen, restaurants en boetieks om te verkennen. 

Ook de stad Gent is een bezoekje waard met een mooie combinatie van rijke historie met een moderne cultuur. Er is een prachtige historische binnenstad met pittoreske straatjes. 

Damme is iets minder bekend en minder groot. Toch is het een bezoekje waard. Met zijn kronkelende straatjes, oude herenhuizen en rustieke molens ademt Damme een sfeer van vervlogen tijden. Damme is eigenlijk een verborgen juweeltje.

 

Folder 152

Natuurgebieden

In de regio rond Cadzand, vinden natuurliefhebbers een overvloed aan prachtige natuurlijke gebieden om te verkennen en van te genieten. Het bekendste is er het Zwin Natuur Park, een internationaal bekend natuurgebied dat zich uitstrekt van Nederland tot België. Dit unieke kustgebied bestaat uit duinen, stranden, slikken en schorren, en biedt een thuis aan talloze vogelsoorten, waaronder vele trekvogels. U kunt hier zelfstandig of met een gids alle moois ontdekken. 

Daarnaast biedt het Verdronken Zwarte Poldergebied, gelegen vlakbij Cadzand, een fascinerend landschap van slikken en schorren dat wordt beheerd als natuurgebied. Hier kunt u genieten van rustige wandelingen langs kronkelende paden, vogels spotten en genieten van panoramische uitzichten op de kust.

Kortom, natuurliefhebbers kunnen hun hart bij ons ophalen. 

Persoonlijk advies nodig?

Wilt u persoonlijk advies van ons? Aarzel niet om ons te contacteren.