Zee, strand en meer

Ontdek wat Cadzand te bieden heeft

In Cadzand en omgeving vindt u alles voor een onvergetelijke vakantie. Prachtige stranden, oneindig veel fiets- en wandelplezier, pittoreske dorpjes, natuur, weidse polderlandschappen en lokale gerechten. We geven u graag wat inspiratie. 

IMG 1311

Gezelligheid op het Duinplein

Het duinplein - of "de winkelgalerij" zoals de locals het ook wel noemen - is dé plek om even te stoppen en te genieten van een ijsje of een hapje en een drankje. Ook kunt hier terecht voor uw dagelijkse boodschappen bij de Spar-supermarkt. Haal een vers visje bij de viswinkel of stap binnen bij de delicatessenwinkel. Dat is Delica Licious! En vergeet zeker niet bij de Schelpenwinkel naar binnen te gaan. Daar vindt u ook een informatiepunt over Cadzand en omgeving. Een stukje aan de Boulevard vindt u bakkerij Finesse. 

IMG 1313

Leuke winkeltjes

Op het duinplein zijn er ook verschillende leuke winkeltjes te vinden. In The Sunday shopt u een breed assortiment servies, design- en kunstvoorwerpen, verzorgingsproducten, modeartikelen en sieraden. Meer trendy fashion is te vinden bij Eclusa Mode. Seatrendz Lifestyle is van oudsher een drogisterij, maar u kunt er ook terecht voor beachwear en homedecoratie. En ook bij de Strandshop vindt u alles wat u nodig heeft voor een dagje strand. Tip: Montezza verkoopt kleurige vliegers in alle soorten en maten. 

omgeving Cadzand-Bad

Fietsend langs de mooiste plekjes

Voor fietsliefhebbers is Cadzand en omgeving een waar paradijs. Er is een uitgebreid netwerk van fietspaden en u kunt letterlijk alle kanten op. De ene dag fietst u over de duinen naar Breskens. De andere dag rijdt u naar Knokke langs het Zwin. En wat dacht u van een fietstocht door de uitgestrekte polders naar mooie dorpen zoals Groede of Retranchement. Elke route is weer anders. Kijk hier voor het huren van fietsen. Bij onze receptie hebben we ook een mooie fietskaart.. Of stel uw eigen route samen via de fietsrouteplanner

vakantie Cadzand boeken

Heilzame Zeebadplaats

Cadzand-Bad is officieel erkend als Heilzame Zeebadplaats. Experts erkennen dat Cadzand een gezonde, schone en ontspannende omgeving is om te verblijven. De badstatus krijgt niet iedereen en er worden strenge eisen aan gesteld. Het zilte zeewater, het getij, de luchtstromen en het zonlicht hebben een positief effect op lichaam en geest. Geniet van een gezond en veilig verblijf aan zee. In Cadzand-Bad wappert er al jarenlang een Blauwe Vlag. Hét internationale symbool voor schone zandstranden, schoon zwemwater en de zekerheid dat u met een gerust hart de zee in kunt gaan.  

Div 003

Weidse polderlandschappen

Onze streek kent een rijke geschiedenis en een gevarieerd landschap. Het landschap is een mix van oude polders, mooie vergezichten, kronkelende dijken en prachtige kreken en natuurgebieden. Het landschap maakt Zeeuws-Vlaanderen tot een prachtige plek om te ontdekken. Geniet van de rust van het platteland en laat u na iedere bocht opnieuw verrassen.  

Middelburg reigerstraat

De overkant

Zeeuws-Vlaanderen is een landje apart. Een bijzondere plek op een bijzondere locatie. En hoe mooi het bij ons ook is, het is zeker eens de moeite waard om eens "naar de overkant" te gaan. Een dagje Middelburg of Goes is gewoon gezellig! Leuke winkelstraten, een gemoedelijke sfeer en historische bezienswaardigheden.  Door de Westerscheldetunnel bent u er zo. Of maak er een fietstocht van en neem Westerschelde Ferry. 

Foto stad Gent belgië

Over de grens bij onze zuiderburen

Het fijne van Cadzand is dat het zo centraal gelegen is. U kunt letterlijk alle kanten uit. En een uitstapje over de grens naar Knokke (15 minuten rijden), Brugge (40 minuten) of Gent (60 minuten) raden we absoluut aan. Het lijkt ver weg, maar vanuit Cadzand is het echt vlakbij. Laat u voor een dagje onderdompelen in Belgische sferen!

Persoonlijk advies nodig?

Wilt u persoonlijk advies van ons? Aarzel niet om ons te contacteren.