Informatiemap

In de woning ligt een informatiemap met belangrijke informatie en telefoonnummers. Ook vindt u in deze map de code voor de wifi. In de map vindt u verder informatie over praktische zaken die van belang kunnen zijn tijdens uw verblijf. We vragen u de map bij aankomst door te lezen. Indien u nog vragen heeft, dan kunt u altijd contact met ons nemen. Voor dringende zaken zijn we 24/7 telefonisch bereikbaar. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. 

Badkoerier

De Badkoerier is hét toeristisch platform van Zeeland. U leest hier op de website wat er allemaal te doen en te beleven is tijdens uw verblijf in Cadzand en omgeving. Zeeuwse tips leest u op de online versie van de Badkoerier. U krijgt van ons bij aankomst de nieuwste Badkoerier mee. 

Cadzand.life

Op de website van Cadzand.life vindt u toeristische informatie over Cadzand. Het beleven van “the Cadzand Life” begint hier. 

Foto fiets Cadzand Zeeland

Fietsverhuur

Vanuit Cadzand-Bad kunt u heerlijke fietstochten maken en de omgeving verkennen. Er is veel te ontdekken. Er zijn diverse mogelijkheden om ter plaatse fietsen te huren. 

Bij Neptunus Tweewielers heeft u een ruime keuze en u kunt online via de website direct reserveren. Neptunus Tweewielers is gedurende het hele jaar geopend. Tussen november en april zijn er wel aangepaste openingsdagen.  Ook kunt u hier terecht voor het huren van een bolderkar. 

Tegenover ons kantoor vindt u ook de fietsverhuurwinkel van Cad-Cycles. 

Huisarts

Heeft u een huisarts nodig? Dan kunt u medische hulpvragen via een app (Medicoo app) voorleggen aan de verpleegkundigen en huisartsen van de digitale zorgdienst Medicoo. Zij beantwoorden uw vragen. Het is niet meer mogelijk om rechtstreeks een afspraak te maken bij één van de huisartsenpraktijken. 

Ook de huisartsenpost werkt in het weekend van 9.00 tot 21.00 uur samen met Medicoo. De app is beschikbaar voor alle vragen. De huisartsenpost is op weekdagen na 17.00 uur en in het weekend ook telefonisch bereikbaar voor zorg die niet kan wachten tot de volgende dag. Het telefoonnummer van de huisartsenpost is +31 (0)115-643000. 

Hond op strand

Honden op het strand

Honden zijn welkom op de stranden van Cadzand! Het is wel goed om te weten dat uw hond van 1 mei tot 1 oktober tussen 10.00 uur en 18.00 uur aangelijnd moeten zijn. Alleen voor 10.00 uur en na 18.00 uur mogen ze los lopen. Vanaf 1 oktober tot 30 april mogen honden de hele dag los lopen op het strand. 

Parkeren

In Cadzand-Bad zijn er diverse openbare parkeerplaatsen. Het hele jaar is betaald parkeren van kracht van 11.00 uur tot en met 18.00 uur. Een gedeelte van Cadzand-Bad is aangewezen als gebied voor parkeren voor vergunninghouders. Het gaat om het gebied Egelantierlaan-de Lopinge-Meidoornstraat-Esdoornstraat-Sleedoornstraat-Merelstraat-Nachtegalenstraat. Dit gaat op basis van kentekenregistratie. Gasten die een woning bij ons in dit gebied gehuurd hebben, worden door ons digitaal aangemeld vanaf 15.00 uur op de dag van aankomst tot 10.00 uur de dag van vertrek. Per woning kunnen wij maximaal één kenteken registreren.

Alle andere woningen beschikken over een eigen parkeerplaats. 

Postkantoor

In Cadzand-Bad is geen postagentschap gevestigd. Hiervoor kunt u in Oostburg (Brouwerijstraat 39) terecht, of in Groede (Tankstation van den Hemel, Nieuwstraat 3). Uw brieven/postkaarten kunt u in Cadzand-Bad wel op diverse locaties in de brievenbus deponeren. 

Strandcabine Cadzand

Strandcabine huren

U kunt een strandcabine huren bij de volgende strandpaviljoens in Cadzand: 

 • Strandpaviljoen de Zeemeeuw     
 • Strandpaviljoen de Piraat
 • Strandpaviljoen Caricole
 • Strandpaviljoen DOK14

Supermarkt

Er is een Spar-supermarkt in Cadzand-Bad in de winkelgalerij aan Boulevard de Wielingen 38. In Oostburg vindt u een Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Aldi. In Breskens kunt u terecht bij een Jumbo en een Plus-supermarkt. 

Weekmarkt

Weekmarkten

 • Op maandag in Breskens (ochtend) en in Cadzand-Bad (alleen in zomerseizoen).
 • Op woensdag in Oostburg (tot 16.00 uur) en in Knokke (ochtend).
 • Op donderdag in Middelburg (tot 16.00 uur).
 • Op vrijdag in Sluis (ochtend).
 • Op zaterdag in Brugge en Knokke (ochtend).

Taxi

 • Taxi Engel (+31 (0)117 381496)
 • Taxi de Zwart (+31 (0)117 381805)
 • Taxi Service Sluis (+31 (0)117-308475)

Geldzaken

In Cadzand is er geen bankfiliaal. Er is echter wel een bankautomaat: aan de zijkant van het huis op Boulevard de Wielingen 34.

Afval

Verblijft u in een vakantiehuis, dan kunt u uw afval deponeren in de daarvoor bestemde donkergrijze container, die bij uw vakantiewoning staat. De container wordt op vrijdag vanaf 7.30 uur geleegd. Daarom vragen we u de container al op donderdagavond op de verzamelplek bij de straat te zetten en deze weer bij het huis terug te zetten wanneer deze geleegd is. De volgende huurder kan zijn afval dan ook weg gooien.

Verblijft u in een vakantieappartement, dan kunt u  uw afval deponeren in de gemeenschappelijke afvalcontainer die bij het appartementengebouw hoort. We zullen u bij aankomst uitleggen waar u deze kunt vinden.  

In Cadzand-Bad vindt er geen gescheiden inzameling van groen- en restafval plaats. Glas/flessen kunt u deponeren in de glascontainer op het parkeerterrein naast de winkelgalerij aan de Leeuwerikenlaan. 

Persoonlijk advies nodig?

Wilt u persoonlijk advies van ons? Aarzel niet om ons te contacteren.