In Cadzand zijn er tal van sportieve activiteiten voor iedere leeftijd en voor ieder niveau. We hebben enkele suggesties voor u op een rijtje gezet. 

Grisport wandelschoenen strand 9

Wandelen

Maak ontspannen wandelingen langs de uitgestrekte stranden en geniet van het geluid van de golven. Verzamel schelpen en zoek haaientanden. Een rustgevende bezigheid die u gegarandeerd de hectiek van alledag zal doen vergeten. Verken de weelderige natuur van Natuurreservaat Het Zwin, een beschermd natuurgebied. Wandel door duinen, slikken, schorren en ontdek een overvloed aan vogelsoorten. Of duik in de rijke geschiedenis  van de regio met een wandelingen door historische dorpjes zoals Retranchement en Sluis. Bewonder oude architectuur en leer over het lokale erfgoed. Stippel uw wandelroute uit met de routeplanner van Wandelnet.  

Cadzand fietsen

Fietsen

Rond Cadzand-Bad zijn er prachtige fietsroutes. Fiets door de duinen en langs de kustlijn op speciaal aangelegde fietspaden en voel de zeewind terwijl u geniet van panoramische uitzichten over de Noordzee. Verken het uitgestrekte polderlandschap met zijn karakteristieke dijken en schilderachtige dorpjes. Fiets langs groene velden en geniet van de rust van het platteland. Of ontdek de grensroute, daar waar Zeeuws-Vlaanderen grenst aan België en ervaar de historische plaatsen en ervaar de culturele diversiteit van de regio. Welke route u ook kiest, elke bocht biedt een nieuw perspectief. Kijk hier voor het huren van fietsen en voor fietsroutes. Of stel uw eigen route samen via de fietsrouteplanner

Moio blokarten

Moio Beach

Moio Beach biedt een breed scala aan watersporten en activiteiten. U kunt hier terecht om een sportieve dag op het strand of op zee te beleven vol actie en avontuur. Moio Beach staat bekend als een populaire plek voor kitesurfers en windsurfers. De Noordzee biedt goede windomstandigheden waardoor surfers hier hun hart kunnen ophalen. U kunt hier ook surfmateriaal huren en lessen volgen. Het brede strand van Cadzand is perfect voor beachvolleybal en Moio Beach organiseert vaak toernooien. Het is ook leuk om de zee en de kustlijn te verkennen op een paddleboard. Maar Moio Beach biedt nog veel meer, zoals blokarten, beachgolf, bumpervoetbal, kajakken,... Een aanrader voor kinderen is het Moio Beachkamp. Vier dagen lang de leukste strand- en wateractiviteiten. Het beste informeert u rechtstreeks bij Moio Beach omdat het aanbod varieert afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden. 

 

Wavekarten1

Knokke Boat

Ook bij de vestiging van Knokke Boat in Cadzand-Bad kunt u kiezen uit verschillende activiteiten. Voor zowel de ervaren zeezeilers als voor degenen die het willen leren, zijn er mogelijkheden. Indien u van adrenaline houdt, is wavekarten misschien iets voor u. Wavekarts zijn boten die speciaal ontworpen zijn voor snelheid en wendbaarheid op het water. U bestuurt de kart zelf en u vaart op uw eigen tempo. Wavekarten is een unieke manier om de kustlijn te verkennen en te genieten van de golven van de zee. Klik hier voor het complete aanbod van Knokke Boat.    

Cadzand Sports

Cadzand Sports

Cadzand Sports is ontstaan uit de passie voor kitesurfen en de lifestyle die bij het strandleven hoort. U vindt Cadzand Sports bij strandpaviljoen de Zeemeeuw vlakbij natuurgebied Het Zwin. Naast kitesurfen en golfsurfen bieden zij ook andere buitensportactiviteiten aan. Zo kunt u suppen op het kanaal in de buurt van Retranchement. Op het strand kunt u powerkiten en de kracht van de wind ervaren! Maar ook zonder wind zijn er genoeg activiteiten zoals boogschieten, longboarden, bamboestieken of een uitdagende gps tocht door de natuur. Kijk hier voor alle activiteiten. 

Vissen Zeeland

Hengelsport

In Cadzand kunt u goed zeevissen.  In de zomer kunt u zeetong en zeebaars vangen en het najaar is een goede periode als u wijting aan de haak wilt slaan. Tegenover ons kantoor vindt u dé specialist voor zeevisserij, De Zeebaars. Zij kunnen u uitgebreid advies geven op gebied van materiaal en werptechniek. U kunt hier ook het hele jaar rond zee-aas van uitstekende kwaliteit verkrijgen. Verdere informatie vindt u hier

Golf

Golf

Golfdomein De Brugse Vaart is gelegen bij Oostburg. Het is een 18-holes golfbaan met verschillende uitdagingen en faciliteiten. De baan is ontworpen en aangelegd als parkbaan, met veel verschillende soorten bomen en struiken, waarbij vele waterpartijen een belangrijke moeilijkheidsgraad vormen die ervoor zorgt dat het terrein tot de verbeelding speelt. 

 

Padel cadzand sporthal

Tennis en Padel

Degenen die graag een balletje slaan kunnen terecht bij De Sporthal Cadzand. Er zijn vier tennisbanen, een padelbaan, twee squashbanen en een sporthal die gebruikt kan worden voor voetbal, basketbal en badminton. Ook vakantiegangers kunnen hiervan gebruik maken. Neem een kijkje op de website van De Sporthal. 

Persoonlijk advies nodig?

Wilt u persoonlijk advies van ons? Aarzel niet om ons te contacteren.